BDK darts
Seizoen: 2021/2022

Gorinchem, 02-10-2021
Beste leden,

Wij gaan weer beginnen! Begin november beginnen we met de competitie. De captainsvergadering is op dinsdag 2 november 2021. Speelweek 1 is van 8 tot 12 november 2021. Gezien de periode waarin we deze afwerken is de beker voor dit jaar komen te vervallen. Een reden waarom we toch wel aan de late kant zijn heeft te maken met onze locaties. Met de anderhalve meter vielen teveel locaties af waar dit niet goed mogelijk was. Met de regels zoals we nu zijn vinden we het, ondanks dat het nog niet de ideale omstandigheden zijn, mogelijk de competitie te starten. Als de regels zo blijven of versoepelen gaan we dus op bovengenoemde datums van start. Wij hopen op het laatste maar helaas hebben wij dat niet in de hand. Mochten de regels toch weer aangescherpt worden is er een mogelijkheid dat we alsnog besluiten de competitie niet te starten.

We zijn ook allemaal op de hoogte van het feit dat het afscheid van de 1,5-meter regel gepaard gaat met het invoeren van de zogenaamde ‘coronapas’. Iedereen is bij het binnentreden van een horecalocatie vanaf 25 september verplicht een geldige QR-code te kunnen overleggen (verkregen door vaccinatie, een negatief testbewijs óf het doormaken van Corona). Als bestuur oordelen wij niet over deze maatregel, maar het staat vast dat we ons eraan te houden hebben. Echter, de verantwoordelijkheid voor de controle ligt bij de uitbater van de horecagelegenheid. Teams hebben onderling dus ook niet het recht om elkaar te controleren op de QR-code. Langs deze weg willen we de uitbaters echter wel vragen om de wetgeving te respecteren en om de controles uit te voeren. Verzoek aan de captains om dit ook met de uitbater te bespreken. Dit om gedoe te voorkomen én om een zo veilig mogelijke speelomgeving te creëren zodat we na anderhalf jaar eindelijk weer van onze sport te kunnen genieten. Dezelfde verantwoordelijkheid vragen we aan alle leden. Neem je verantwoordelijkheid door enkel te spelen als je een geldige QR-code kunt overleggen. Gezien de op moment van schrijven nog geldende sluitingstijd van 00:00 van de horeca word de uiterlijke starttijd van de wedstrijden 20:00.

Naar aanleiding van het afgebroken seizoen is de promotie/degradatie voor dat seizoen vervallen. Als door wegvallen van teams het nodig is zullen we mogelijk alsnog wat teams omhoog doorschuiven. Ook is het mogelijk dat niet alle divisies volledig gevuld zijn.

Voor vragen is het altijd mogelijk met een bestuurslid contact op te nemen.

Met dartelijke groeten,

Bestuur BDK.